V Kopru že odštevamo dneve do tekme svetovnega pokala v športnem plezanju, ki bo ta konec tedna privabila najboljše športne plezalke in plezalce z vsega sveta. Že od srede, 6. septembra, bodo zaradi priprave prizorišča potekale zapore bližnjih parkirišč.

V Areni Bonifika je Planinska zveza Slovenije priredila novinarsko konferenco, na kateri je predstavila potek in posebnosti letošnje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bo v Kopru potekala 8. in 9. septembra. V naslednjih dneh bodo zaprta nekatera parkirišča ob plezalni steni. Od srede, 6. septembra, do nedelje, 10. septembra, bo zaprt del parkirišča (prva vrsta ob dostopni poti) ob nogometnem stadionu Bonifika, celotno parkirišče ob atletskem stadionu in celotno parkirišče ob plezalni dvorani.

Planinska zveza Slovenije, Mestna občina Koper in Marjetica Koper občanke in občane ter obiskovalke in obiskovalce prosimo, da v tem času svoja vozila parkirajo na drugih bližnjih parkiriščih. Imetniki mesečnih parkirnih abonmajev lahko v času zapor svoja vozila parkirajo na drugih parkiriščih, in sicer pod deteljico, na parkiriščih P+R v Semedeli in ob Kolodvorski cesti ter na parkirišču na Piranski cesti (olimpijski bazen).