Danes smo na zbirnih centrih na Srminu in Dvorih pri Sv. Antonu gostili 2D razred Strokovne gimnazije – Umetniške gimnazije Koper, v okviru priprave družbeno angažiranega projekta urbane umetnosti.

Z dijaki snujemo celoletni projekt urbane umetnosti, ki bo nastajal z odvrženimi materiali in predmeti, ki jim običajno pravimo “smeti”, vendar jih bodo tokrat koprski dijaki spremenili v zanimiva in prepoznavna okoljevarstvena sporočila, ki bodo javnost opozarjala na nujnost spoštljivega ravnanja do okolja.

Dijaki so danes imeli vpogled v to, kar pogosto brez razmisleka tlačimo v zabojnike, ne da bi se zavedali, da z brezvestnim odlaganjem izgubljamo dragocene sekundarne surovine, medtem ko je planet izčrpan naravnih virov.

Projekt je namenjen ozaveščanju javnosti glede pravilnega ravnanja z odpadki, na malo drugačen način. Ne več na klasičen izobraževalni ali informativni način, temveč slikovito, plastično in neposredno, preko “medija”, ki bo zgovoren že sam po sebi.

Do naslednjega tedna bodo dijaki razmislili o videnem in začeli s pripravo 1. dela programa oz. izdelavo prve umetniško-sporočilne stvaritve.