Mestna občina Koper je izvajalcem, ki opravljajo registrirano ribiško dejavnost na območju Mestne občine Koper, zagotovila rezervirano parkirno površino na območju peščenega parkirišča za koprsko Tržnico.

parkingribici29122016vojkorotar-6768

Marjetica Koper je danes začela z ureditvenimi deli na površini približno 1.000 m², ki se bo v bodoče prilagodila glede na število upravičencev do parkiranja in dejansko zasedenost parkirišča. Parkirna površina, ki je rezervirana za ribiče, se nahaja na zgornjem delu peščenega parkirišča za Tržnico, do nje pa se bo lahko vstopalo iz posebnega vhoda, ki bo urejeno in označeno še danes.

Rezervirano parkirno površino bodo lahko uporabili izključno imetniki posebnega abonmaja, ki ga lahko pridobijo izvajalci ribiške dejavnosti za službeno vozilo, s katerim opravljajo registrirano ribiško dejavnost na območju Mestne občine Koper. Posebni abonma se izda za vozila, ki služijo prevozu tovora (izključno tovorna in kombinirana vozila), ne presegajo 3,5 tone mase vozila in imajo že pridobljeno dovolilnico za dostavo na ribiški pomol. Pogoje za prejem posebnega abonmaja trenutno izpolnjuje 13 izvajalcev ribiške dejavnosti.