Marjetica Koper je sistem plačila parkirnine preko SMS sporočil nadgradila z novo aplikacijo »ParkMeWise«, ki je že brezplačno dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS. Aplikacija je na voljo v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku.

pmw1

Aplikacijo ParkMeWise je izdelalo podjetje 2mobile, ki je skupaj z Marjetico Koper razvilo tudi zelo uspešen sistem plačila parkirnine s kratkimi SMS sporočili. Aplikacija ponuja vrsto dodatnih storitev in možnost plačila parkirnine s plačila s kreditno kartico, kar bo olajšalo uporabo za tujce, ki bodo lahko odslej parkirnino plačali brez nobenih stroškov mobilnih operaterjev. Sicer aplikacija Parkmewise kot prva v Sloveniji omogoča vse možne plačilne sisteme (kreditne kartice, SMS in Moneta).

Aplikacija ponuja interaktiven pregled nad vsemi parkirišči v upravljanju Marjetice Koper, pmw2geolociranje najbližjih parkirišč, urnike in cene parkiranja, nalaganje dobroimetja preko vseh plačilnih sistemov, možnost shranjevanja priljubljenih parkirišč, uporabo več avtomobilskih registrskih številk hkrati, možnost podaljševanja parkirnine, pregled aktivnih in preteklih parkirnin in številne druge storitve, ki so zelo enostavne in intuitivne za uporabo.

Vse ostale prednosti, ki jih nudi plačilo parkirnine preko storitve SMS Parking, ostajajo. Gre predvsem za možnost brezgotovinskega plačevanja parkirnine, sklenitev in podaljšanje parkiranja na daljavo, sklenitev parkirnine brez tiskanja listka in prejem obvestila pred iztekom parkirnine.

 

SMS parkiranje zadetek v polno

Sistem plačila parkirnine s kratkim sporočilom SMS je bil na vseh parkiriščih, v upravljanju Marjetice Koper, uveden s 1. junijem 2015. S sistemom so v Marjetici Koper po prvem letu uporabe zelo zadovoljni in je njegova uporaba nad pričakovanji.

V prvem mesecu od uvesbe sistema, junija 2015, je bilo sklenjenih 1609 parkirnin, medtem ko jih je bilo leto kasneje, junija letos kar 9285.

V nadaljevanju podajamo še nekaj zanimivih podatkov o uporabi storitve SMS Parking:

Top 5 con, kjer se najbolj uporablja storitev SMS Parking:KP1 Za banko Koper
KP3 Trg Brolo
KP5 Ukmarjev trg
KP16 Zeleni park
KP33 Za tržnico

Top 5 posameznih uporabnikov, po številu sklenjenih parkirnin v obdobju med 1. 7. 2015 in 31. 5. 2016:

619 sklenjenih parkirnin
572 sklenjenih parkirnin
465 sklenjenih parkirnin
364 sklenjenih parkirnin
346 sklenjenih parkirnin