Začenjajo se pripravljalna dela za gradnjo nadstrešnice, ki bo izboljšala pogoje za delo in nakupe na osrednji mestni tržnici v Kopru. Pred začetkom gradnje bomo tržnico začasno preselili, in sicer na del parkirišča, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Parkirna mesta zanje, pa smo že uredili na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

Če gre vse po načrtih, se bo gradnja nadstreška na mestni tržnici začela še ta mesec. Izbrani izvajalec del, družba Adriaing, d. o. o., bo v okviru naložbe na odprti del tržnice namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice. Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe. Nadstrešek bodo tako tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, bosta v celoti zastekljena. Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev, vrednost gradbenih del bo znašala 1,02 milijona evrov.

Da bi tudi v času gradnje zagotovili nemoteno obratovanje tržnice, smo jo pred začetkom del preselili na parkirišče v neposredni bližini, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Območje smo danes že izpraznili in ga razširili, stojnice bomo preselili prihodnji teden.

Tržnica bo na novi lokaciji začela delovati konec prihodnjega tedna. Obratovalni čas ostaja enak kot do zdaj, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, prav tako ostajata nespremenjena način in lokacija dostave.

Novo lokacijo pa so medtem že dobili taksisti, katerim smo nadomestna parkirna mesta, zarisali na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.