Danes ponoči bo v večjem delu države začelo snežiti. Kot izgleda, lahko v drugi polovici noči na sredo in v sredo dopoldne sneži tudi ob morju. Pihala bo tudi zmerna burja.

Zimska služba Marjetice Koper bo danes zvečer na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran pričela s preventivnimi posipi cestišč z raztopino magnezijevega klorida in soli. Ekipa zimske službe Marjetice Koper budno spremlja vremenske razmere in je v stalni pripravljenosti, zato bo v primeru sneženja poskrbela tudi za dodatno posipanje cestišč. Velja opozoriti, da je na prvem mestu še vedno previdna in varna vožnja.

Marjetica Koper v okviru izvajanja zimske službe vzdržuje ceste in ulice v mestu in primestju. Gre zlasti za celotna območja koprskega mestnega jedra, Ankarana, Žusterne, Markovca, Semedele, Olma in Prisoj, Šalare, Prad in drugih cest v upravljanju. Zimsko službo na preostalih delih obeh občin izvaja Cestno podjetje Koper (CPK).

Celotno območje Mestne občine Koper in Občine Ankaran je zelo obsežno in meri več kot 300 km², zato občane in druge udeležence v prometu prosimo za strpnost v primeru nenadnega nastanka zimskih razmer. Čiščenje je urejeno v izvedbenem programu zimske službe, po katerem se najprej uredijo najbolj obljudena oz. prevozna območja.