Naše podjetje in Mestna občina Koper sta prisluhnili željam občanov, ki so si ob čiščenju ulic mestnega jedra želeli manj hrupa. Da bi rešili to težavo, smo poskrbeli za nakup prvega električnega pihalnika, ki delujejo brez hrupa in izpustov in je okolju in ljudem prijaznejši.

Gre za električne, oziroma baterijske pihalnike, ki so enako zmogljivi kot dozdajšnji, a bolj priročni in delujejo brez hrupa. Z inovativno tehnologijo zagotavljajo optimalno delovanje in tudi to 15 kubičnih metrov pretoka zraka na minuto. Močna baterija zagotavlja tiho delovanje in minimalne vibracije. Profesionalni in komfortni sistem nosilnega oprtnika pa omogoča priklop dveh baterij, kar omogoča neprestano delovanje več kot 8 ur, saj lahko sistem povežemo na tisto baterijo, ki je v danem trenutku polna. Ker so pihalniki električni tudi ne povzročajo škodljivih emisij toplogrednih plinov, zato so tudi okolju in življenju prijaznejši.

Naši sodelavci pihalnik na ulicah mestnega jedra in bližnji okolici že preizkušajo, če se bo izkazalo, da so akumulatorji dovolj kakovostni in omogočajo zadosten čas obratovanja, pa bomo na Marjetici sistem pihalnikov popolnoma posodobili.