V sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov smo opremili Dijaški in študentski dom Koper s priročno infrastrukturo za ločeno zbiranje odpadkov. Dvajset naših MakoBoxov bo dijakom in študentom od zdaj naprej omogočalo pravilno ravnanje z odpadki na njihovem izvoru.

Gre za zbiralnike odpadkov, ki so primerni za domačo uporabo v notranjih ali zunanjih prostorih. Izdelani so iz robustnega valovitega polipropilena, ki je 100-odstotno reciklabilen, ne vsebuje težkih kovin ter je vodoodporen. Komplet sestavljajo štirje zabojniki za različne frakcije odpadkov – odpadno steklo, odpadni papir, odpadna mešana komunalna embalaža in preostanek odpadkov.

“Smo del mozaika skupnega delovanja v Mestni občini Koper in naš moto je ohranjanje naravnega bogastva in dobrega počutja v bivalnih prostorih, kot tudi čistejše okolje na zunanjih površinah. Hvala Marjetici Koper za podporo in dodeljeno opremo za ločeno zbiranje odpadkov”, je povedala ravnateljica DŠD Koper, Maja Premelč Ban. Ker v njihovih prostorih trenutno deluje tudi Gimnazija Gian Rinaldo Carli, je nad opremo zadovoljna tudi ravnateljica Selma Širca.

“Uvedba ločevanja odpadkov se nam zdi odlična ideja. To je majhen korak, vendar se na ta način ozavesti veliko dijakov in študentov. Zemljo moramo varovati, saj si jo delimo z drugimi. Tega se domski dijaki dobro zavedamo, ker živimo v skupnosti,” je dejal predsednik Dijaške skupnosti Matic Štemberger.