V sodelovanju z gibanjem Zelenci v soboto, 12. marca, pripravljamo prvo izmenjevalnico oblačil, knjig in igrač v letošnjem letu. Na začasni lokaciji koprske mestne tržnice vas mlad kolektiv pričakuje med 9. in 14. uro. Pokukajte v svoje omare in predale ter prinesite lepo ohranjena in čista oblačila. Poleg tega na izmenjevalnico lahko prinesete tudi delujoče igrače ter knjige, ki ste jih že večkrat prebrali.

Koprski občani in ostali obiskovalci tržnice so lanskoletno akcijo sprejeli zelo pozitivno, zato smo se na Marjetici in v Gibanju Zelenci odločili, da jo bomo večkrat ponovili tudi letos. Še dva dni časa imate za prvo spomladansko »čistko«, v soboto pa je idealna priložnost, da podaljšate življenjsko dobo oblačilom, knjigam ali igračam. Tokratni dogodek bo imel tudi humanitarno noto, kako boste lahko pomagali družinam v socialni stiski pa boste izvedeli na dogodku samem.

To pa ne bo edina letošnja izmenjevalnica. Naslednji dve z zelenkami in zelenci pripravljamo že meseca aprila in maja. Vabljeni torej v soboto, 12. marca, ob 9. uri na mestno tržnico na Pristaniški ulici v Kopru. Se vidimo!