Potapljaško društvo Oceanik v soboto, 27. avgusta, vabi na tradicionalno čistilno akcijo Čisto morje – naš ponos. V sklopu dogodka bo med 9. in 14. uro na Ukmarjevem trgu v Kopru obiskovalcem na voljo pester program, namenjen ozaveščanju širše javnosti o pomembnosti varovanja morja, ki predstavlja zelo pomemben ekosistem našega planeta.

Čistilna akcija, že 14. po vrsti, se po omejitvah zaradi ukrepov v zvezi z epidemijo vrača v središče Kopra, v Oceaniku pa so k sodelovanju povabili tudi kolege iz potapljaških društev iz vse Slovenije. Na pomolu si bo mogoče ogledati nesnago, ki jo bodo potapljači izvlekli z dna morja in se tam znajde povečini zaradi človeške roke. Nekdanji oskrbnik Akvarija Piran Valter Žiža pa bo predaval o živih bitjih v morju in posledicah, ki jih ima onesnaževanje za morski ekosistem.

Organizatorji bodo poskrbeli tudi za mlajše in starejše obiskovalce z delavnicami in kvizi na temo spoznavanja življenja v morju in njegovega ohranjanja. Vabljeni, da se jim pridružite v soboto od 9. ure dalje!