V sredo, 14. septembra, začenjamo z drugim krogom dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju koprske in ankaranske občine. Dezinsekcija bo opravljena na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti prosimo občane, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke. Hkrati prosimo, da nam sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob ali v javnem kanalizacijskem omrežju, saj prioritetna mesta dezinsekcij določamo glede na prijave občanov. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivamo, da se občani in občanke pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Glede na to, da je izvedba dezinsekcije pogojena z ugodnimi vremenskimi razmerami, bodo občanke in občani pravočasno obveščeni o spremembah datuma izvedbe. Začetek je predviden v anakaranski občini, z naslednjim tednom pa nadaljujemo v Mestni občini Koper. Za več informacij in terminih izvedbe dezinsekcije smo dosegljivi na elektronskem naslovu kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonski številki 05 66 33 801 oziroma na elektronskem naslovu izvajalca radit@siol.net ali na telefonski številki 068 138 831.