Od srede, 26. oktobra, lahko obiščete naše stojnice pred glavnima vhodoma na koprsko pokopališče Škocjan. Naši sodelavci vas pričakujejo do vključno torka, 1. novembra, vsak dan med 8. in 17. uro. Stojnice bodo nemoteno obratovale tudi na oba praznična dneva.

Izbirali boste lahko med pestro ponudbo različnih izdelkov za urejanje grobov. Na voljo bodo moderni in izvirni cvetlični aranžmaji, sveže rezano cvetje, nagrobne sveče in trajnostni nadomestki sveč, kot so spominski kamenčki. Tisti zahtevnejši kupci boste lahko v naši Mestni vrtnariji, le nekaj korakov stran, izbirali tudi med bogato ponudbo krizantem iz lastne vzgoje, grobnega peska in zemlje, lončenih in plastičnih posod ter številnimi drugimi izdelki za okrasitev grobov.

Že zadnjih nekaj let uporabnike spodbujamo k trajnostni ureditvi grobov. Predlagamo opuščanje sajenja enoletnic in cvetlic ter predlagamo sajenje sadik trajnic. Vse bolj se skušamo izogniti tudi uporabi sveč iz voska, ki se jih nadomešča z alternativnimi solarnimi baterijskimi ali oljnimi svečami. Priljubljen nadomestek sveč so tudi spominski kamenčki.

Konec tedna pričakujemo povečan obisk vseh pokopališč, predvsem pa osrednjega pokopališča Škocjan. Predlagamo, da se gneči z avtomobili izognete tako, da svoja vozila parkirate na parkirišču Pod deteljico ali na P+R parkiriščioh na glavni avtobusni postaji.