Potapljaško društvo Oceanik v soboto, 26. avgusta, vabi na že tradicionalno čistilno akcijo “Čisto morje – naš ponos”. V sklopu dogodka bo med 9. in 14. uro v Obmorskem parku v Žusterni za vse obiskovalce tudi pester program, namenjen ozaveščanju širše javnosti o pomenu varovanja morja, ki predstavlja zelo pomemben ekosistem našega planeta.

Na čistilni akciji, že petnajsti po vrsti, boste lahko s pomočjo potapljačev ter ljubiteljev morja prispevali k izboljšanju kakovosti našega morja in ozaveščenosti širše javnosti o pomenu varovanja morja. V ta namen bo na zelenici Obmorskega parka v Žusterni potekala predstavitev člana mednarodne ekspedicije na Pacifiku, Tihomirja Makovca, z Morske biološke postaje Piran.

Organizatorji bodo poskrbeli tudi za mlajše in starejše obiskovalce z delavnicami in kvizi na temo spoznavanja življenja v morju in njegovega ohranjanja. Marjetica Koper je poskrbela za brezplačen prevzem in odvoz odpadkov, rokavice, vrečke ter ostale pripomočke za lažjo izpeljavo akcije.

Vabljeni!