V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Mestne občine Koper in Občine Ankaran je bilo zbranih več kot sedem ton nevarnih odpadkov.

Marjetica Koper je sredi aprila na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran izvedla pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Skupaj je bilo zbranih 7082 kilogramov nevarnih odpadkov, od tega največ odpadnega jedilnega olja, odpadnih barv in motornih olj, nabralo pa se je tudi kar nekaj čistil, odrabljenih baterij in sijalk, pesticidov, odpadnih zdravil, praznih tlačnih posod, topil, sijalk in kislin.

V primerjavi s preteklimi akcijami je bila zbrana količina nevarnih odpadkov v tokratni akciji višja. Za primerjavo, v lanski pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je bilo zbranih nekaj manj kot 5 ton in pol nevarnih odpadkov, v lanskoletni jesenski akciji pa dobrih šest ton.

Naslednja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev bo predvidoma oktobra.

Sicer pa lahko občani Mestne občine Koper in Občine Ankaran nevarne odpadke iz gospodinjstev oddajo vsak dan v zbirnem centru Srmin oz. Dvori pri Sv. Antonu.