Z današnjim dnem pričenjamo s postopki za posvojitev pasjih mladičkov, ki smo jih prejeli s strani policistov PU Koper. Psički, ki so bili madžarskemu lastniku trajno odvzeti in z odločbo veterinarske inšpektorice predani v naše Obalno zavetišče, so pripravljeni na iskanje novega doma.

V prvem delu posvojitvenih postopkov bomo sprejemali pravilno izpolnjene in podpisane “Vprašalnike za presojo bodočega skrbnika – kandidata za posvojitelja pasjega mladiča“. Vprašalnike bomo sprejemali tako za mladičke kodre (pudlje), kot za francoske buldoge, hkrati. Posvojitveni postopki bodo kasneje potekali ločeno. Najprej bomo oddali vseh 10 kodrov (8 samčkov, 2 samički), kasneje pa še 6 francoskih buldogov. Predvidevamo, da v drugem delu meseca decembra, odvisno od njihovega zdravstvenega stanja (ena samička je žal poginila).

Postopek končnega izbora posvojiteljev bo opravljen v dveh fazah. V prvi fazi bo potekal izbor na osnovi posredovanih podatkov v vprašalniku. V drugi fazi pa bo sledil dokončni izbor posvojiteljev na osnovi razgovora s strokovno službo Obalnega Zavetišča, kamor bodo povabljeni potencialni posvojitelji.

Posvojitve bodo potekale na osnovi Pravilnika o pogojih za zavetišča za zapuščene živali in Zakona o zaščiti živali, ter internega pravilnika Obalnega zavetišča in sklepov Sveta zavetišča, ki so bili sprejeti dne, 6. 11. 2020. Cena za posvojitev mladičkov je 300,00 €. Zainteresirane posvojitelje naprošamo, da izpolnjen in podpisan vprašalnik posredujete na elektronski naslov zavetisce@marjeticakoper.si, ali po navadni pošti na naslov Marjetica Koper d.o.o. – s.r.l., Ulica 15. maja 4, 6000 Koper. Vprašalnike bomo sprejemali najkasneje do vkjučno sobote, 5. 12. 2020. Kasnejših vprašalnikov žal ne bomo upoštevali.