V promocijske namene smo v Marjetici Koper izdelali film s pomembnim sporočilom, kar se da najbolje promovirati aktivnosti “Skrbimo za okolje, zmanjšajmo posledice!” Film s sporočilno vsebino bo segel dlje kot v deveto vas in se bo dotaknil slehernega od nas, ki mu je mar za okolje. Z veseljem vam ga danes premierno predstavljamo.

S pametnimi strategijami in tehnološkim napredkom ter s ciljnimi usmeritvami  je Mestni občini Koper s pomočjo Marjetice Koper in društvi MO Koper že uspelo pomembno zmanjšati odpadke, očistiti okolje, ozavestiti mlajše o smislu ločevanja odpadkov, kar je odlična novica. In prav vi ste tisti, s katerimi lahko vse to dvignemo na še višjo raven.  

Dejavnosti človeka v modernem svetu vplivajo na naše okolje. Zaradi načina življenja proizvajamo vse več odpadkov. Kot posamezniki in kot družba smo odgovorni za naše okolje. Že z majhnimi prilagoditvami lahko vsako gospodinjstvo in prav vsak med nami veliko pripomore k ohranjanju naravnih virov, zmanjšanju porabe energije in čistejšemu okolju. Zgodba z odpadki se ne konča pri tem, ko jih vržemo v zabojnik. Pravzaprav se tam šele dobro začne.

Zakaj je ločevanje odpadkov tako pomembno?

Ločevanje odpadkov je pomembno zato, ker so le ločeno zbrani odpadki primerni za nadaljnjo uporabo. Ko so vsi odpadki odloženi v istem košu, je ravnanje z njimi oteženo in drago. Da zmanjšamo stroške ravnanja z odpadki jih je potrebno ločevati že na izvoru, saj odloženi odpadki izjemno negativno vplivajo na okolje. Mislim, da se tega vsi dobro zavedamo.

Spoštujmo naravo, kajti čisto okolje je naša skupna skrb. Majhne stvari, ki jih počnemo vsak dan, lahko skupaj močno vplivajo na okolje, zato naredimo skupni korak za čistejše okolje!

Voščilo 2019

Hvala vsem društvom, vsem tistim, ki podpirate naše akcije in se odzovete takrat ko je to potrebno in tako dokažete, da vam ni vseeno za naše okolje. Za vaše prizadevno delo se vam res iskreno zahvaljujemo. Veliko smo sodelovali, veliko smo storili dobrega. Ponosni smo tudi na vaše dosežke, uspehe. Dobro zastopate barve našega podjetja, hvala!

Naj bo vaše leto 2019 leto ljubezni, upanja, uspehov na vseh področjih in iskrenega prijateljstva. A nikar ne pozabimo, da svojo srečo gradimo sami. Ne zavrzite ponujenih priložnosti in vedno sledite svojim sanjam. Z nekaj dobre volje, truda in vztrajnosti je vse možno. Srečno in vse dobro v novem letu vam želi kolektiv Marjetice Koper.

Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi: