Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga po svetu praznujemo že od začetka 20. stoletja. Na ta dan se spomnimo na borbo žensk za njihovo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost.

Ženskam na ta dan poklonimo darilo, običajno rožo, in s tem izkažemo spoštovanje za dosežene pravice, ki nekoč niti najmanj niso bile samoumevne, ter spoštovanje za aktivno in enakopravno vlogo, ki jo imajo danes ženske v življenju slehernega izmed nas.

Cvetličarne Marjetice Koper na Mudi in na Škocjanu ponujajo pestro izbiro rezanega cvetja, veliko unikatnih aranžmajev in šopkov, s katerimi lahko osrečite vašo obdarovanko.

Tudi v Vrtnariji Marjetica Koper so za to priložnost pripravili bogato izbiro okrasnih lončnic. Izbirate lahko med lončnicami calandive, vrtnice, ranuncole, gerbere in vijolice.

Čeprav je mimoza uradni cvetlični simbol 8. marca, lahko izbirate še med veliko drugimi rožami in aranžmaji. Vsaka roža ima svoj pomen, prav tako pa ima svoj pomen tudi barva rože, ki ga podarimo.

Pomen barve rož

Rumena barva je simbol sreče, prijateljstva, navdušenja, luksuza, uspeha, ponosa, a pomeni tudi ljubosumje.

Rdeča barva predstavlja ljubezen in strast. Je simbol poguma, hrepenenja, želje, konstantnosti in spoštovanja. Rdeča roža je tudi simbol mladosti in navdušenja.

Oranžna barva je znak močne ljubezni, zadovoljstva in želja. Ta živa barva predstavlja samozavest in strast do življenja.

Zelena barva predstavlja zdravje, svežino in prinaša srečo. Zelena cvetlica prinaša sporočilo udobja, preporoda in optimizma.

Bela barva je simbol čistosti, miru, usmiljenja, nedolžnosti in tišine. Predstavlja najbolj čista in iskrena čustva, pa tudi eleganco in skromnost.

Rožnata barva je barva ljubezni in strasti, je simbol posebnosti in miline. Temna rožnata predstavlja hvaležnost in naklonjenost.

Barva sivke predstavlja lepoto, usodo in občudovanje. Je simbol miline, prefinjenosti in elegance. Cvetlice v barvi sivke ženskam prinašajo sporočilo o njihovi posebni ženski lepoti.

Marelična barva izraža simpatijo, prijateljstvo ali prijaznost.

Modra barva predstavlja resnost, odprtost in mir. Modra roža daje hladen vtis in je popolno darilo za muzo ali umetnika oziroma umetnico. Modre rože zmanjšajo stres in skrbi.

Škrlatna barva je simbol ponosa, dostojanstva in uspeha.