Danes je 8. marec, Dan žena, ki je v približno 100 državah po svetu obeležen kot mednarodni praznik žensk. Na ta dan počastimo žensko enakopravnost in neodvisnost ter ženskam podarimo majhno pozornost, ki je predvsem znak spoštovanja do njih.

Eno izmed lepših in najbolj priljubljenih daril, ki jih lahko za 8. marec poklonimo ženskam, so rože, v vseh oblikah. V Cvetličarnah Marjetica Koper ponujamo pestro izbiro rezanega cvetja, veliko unikatnih aranžmajev in šopkov, s katerimi lahko osrečite vašo obdarovanko.

Vabljeni v Cvetličarni Marjetice Koper, kjer so za vas pripravili bogato cvetlično ponudbo.

Pomeni rož

Čeprav je mimoza uradni cvetlični simbol 8. marca, lahko izbirate še med veliko drugimi rožami in aranžmaji. Vsaka roža ima svoj pomen, nekaj jih opisujemo v nadaljevanju.

Mimozo se podarja ženskam na dan žena, simbolizira pa spoštovanje, varnost in občutljivost. Podarjen cvet vpliva na ljubezen in prinaša srečo na poslovnem področju.

Gerbere zaznamujejo srečo. Že stara ljudstva so v njih prepoznala veliko moč. Egipčanom so predstavljale bližino z naravo in predanost soncu, medtem ko so Kelti verjeli, da gerbere lajšajo vsakodnevni stres in bolečino.

Tulipani predstavljajo popolno ljubezen med partnerjema ali bližnjimi sorodniki. Ob izkazovanju ljubezni se podari rdečega, ob skrbi rožnatega, ob iskanju odpuščenja pa belega.

Vrtnice so simbol večne strastne ljubezni, ki vnaša v življenje mir, varnost in srečo. En sam cvet sporoča »ljubim te«, šopek pa izraža spoštovanje. Različni odtenki imajo različne pomene, bela vrtnica je simbol čistosti, nedolžnosti in zaupanja, medtem ko oranžna zaznamuje hrepenenje in navdušenje, rumena pa prijateljstvo, veselje in zadovoljstvo.

Orhideje so znak uspeha in plodnosti. Pogosto se jih uporablja za obdarovanje ob novem poslovnem začetku ali vselitvi. Lahko jo podarite tudi sebi.

Nagelj je cvet sprave, ki predstavlja najtesnejše prijateljstvo in spoštovanje. Z obdaritvijo osebo zavarujete pred slabim ali pomagate prijatelju okrevati.

Zlatico podarimo osebi, ki nam je všeč in je pozitivna ter sončna. Z obdaritvijo sporočamo, da je oseba zapeljiva in izstopa, kakor zlatica s svojo živo rumeno barvo izstopa na travniku.

Cvetličarna Cvetje Koper
Tominčeva 1
6000 Koper

Tel: +386 5 66 33 787

Urnik
Od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure
Ob sobotah od 8. do 12. ure

Cvetličarna Cvet Škocjan
Istrska cesta 47 a
6000 Koper

Tel: +386 5 66 33 786
Faks: +386 5 66 33 789

Splošni urnik
Od ponedeljka do sobote od 7.30 – 19. ure
Ob nedeljah od 8.- 12. ure

Posebni urnik (od 22.09. do 24.03):
Od ponedeljka do sobote od 7.30 do 18. ure
Ob nedeljah od 8. do 12. ure