V torek, 16. junija, nadaljujemo z akcijo brezplačnega prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. Do sobote, 20. junija, bo naš Marjetkomobil obiskal še preostalih devet krajevnih skupnosti. Nevarne odpadke boste lahko oddali v Krajevnih skupnostih Črni Kal, Podgorje, Zazid, Rakitovec, Gračišče, Gradin, Marezige, Boršt in Šmarje.

Na Marjetici Koper smo zelo zadovoljni z odzivom v prvem tednu akcije. V Kopru in Ankaranu smo imeli polne roke dela, predvsem nas veseli, da občanke in občani vestno ločujete tudi tako specifične odpadke. Kljub slabšemu vremenu je bil odziv zelo dober in dejstvo, da olje ne bo romalo v kanalizacijo ali zdravila v črn zabojnik, je zelo razveseljujoče. Na letaku, ki ste ga prejeli pri položnici, preverite, kdaj bo Marjetkomobil v vašem kraju in oddajte stare akumulatorje, baterije, zdravila, kozmetične izdelke, čistila, barve, spreje, motorna in jedilna olja ter neonska in halogenska svetila.

Za vsa vprašanja ostajamo na voljo na telefonski številki 05 66 33 700 ali prek elektronske pošte info@marjeticakoper.si.