V ponedeljek, 10. maja, začenjamo z dezinsekcijo javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Opravljena bo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe.

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, občane prosimo, da z dvorišč in drugih površin odstranite vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako bodite pozorni, da odpadne hrane ne mečete v stranišča oz. odtoke. Ob tem vas še pozivamo, da sproti sporočate pojav glodavcev in insektov v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določamo glede na prijave občanov v tekočem letu. Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bomo tudi priporočilom obeh občin.

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane še pozivamo, da se pridružite akciji in dezinsekcijo v tem času izvedete tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na našo službo prek elektronskega naslova kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonske številke 05 66 33 801, oziroma na elektronski naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.