V torek, 22. marca, se začenja prva letošnja brezplačna akcija prevzema nevarnih odpadkov. S premično zbiralnico bomo v prihodnjih dveh tednih obiskali 60 različnih lokacij v koprski in ankaranski občini. V dopisu, ki ste ga prejeli poleg februarske položnice za odvoz odpadkov in je objavljen na dnu strani, lahko preverite kdaj bomo obiskali tudi vaš kraj. Ker gre za odpadke, ki so lahko nevarni za podtalnico in druge vodne vire, zrak ali prst, je njihova pravilna oddaja še toliko bolj pomembna.

Med 22. marcem in 2. aprilom lahko brezplačno oddate različne vrste nevarnih odpadkov, ki so se nabrale v vašem domu. Naši delavci bodo s posebej opremljenim vozilom sprejemali stare akumulatorje, baterije, neuporabna zdravila, pesticide, čistila, topila, kisline, barve, lake, motorna in jedilna olja, neonska in halogenska svetila ter embalažo, ki je onesnažena z nevarnimi odpadki. Odpadke morate uporabniki oddati v originalni embalaži in ločeno od drugih vrst.

Brezplačna akcija je razdeljena na dva dela, zato dobro preverite, kdaj bomo obiskali ravno vaš kraj. V prvem tednu boste nevarne odpadke lahko oddali v krajevnih skupnostih Koper-center, Žusterna, Za gradom, Semedela, Olmo-Prisoje, Škocjan, Vanganel, Bertoki, Pobegi-Čežarji, Sv. Anton, Hrvatini, Škofije, Ankaran in prvi del Črnega Kala. V drugem tednu pa bodo nadaljevali v Črnem Kalu in v krajevnih skupnostih Podgorje, Zazid, Rakitovec, Gračišče, Gradin, Marezige, Boršt in Šmarje.

Na Marjetici se že vnaprej zahvaljujemo vsem za aktiven doprinos k čistejšemu in varnemu okolju.