V izogib neprijetnim vonjavam v starem mestnem jedru kot posledici vročinskega vala bomo na Marjetici z jutrišnjim dnem pričeli s sistemskim pranjem ulic v tem delu mesta. Čiščenje na lokacijah se bo izvajalo od 5.30 do 7.00 na tedenski osnovi.

Čiščenje bo potekalo istočasno iz smeri Titovega trga proti Čevljarski ulici ter iz smeri “stopničk” na stičišču Čevljarske ter Župančičeve ulice proti Prešernovem trgu. Hkrati bo potekalo tudi pranje vseh stranskih ulic v globino do 35 metrov. Pri čiščenju bosta sodelovali dve komunalni ekipi, specializirano visokotlačno vozilo ter dva strojna pometača in specializiran stroj za mokro pranje. Za ta namen bomo uporabili ekološko čistilo Simple Green, ki je v celoti narejeno na vodni osnovi in je biorazgradljivo. Izdelano je v skladu z ISO standardi 9001:2008 in 14001:2004, ter NSF registrirano in certificirano. Je nevnetljivo in neabrazivno. Čistilo je izdelano v skladu s strogimi predpisi in izpolnjuje farmacevtske standarde kakovosti, ter ne vsebuje nikakršnih konzervansov.

Posledica takšnega čiščenja so lahko ponekod mokra stekla izložbenih oken. Navkljub temu je splošno mnenje prebivalcev in lastnikov trgovin, da je to čiščenje dobrodošlo v poletnih vročinskih valih.