V ponedeljek, 7. junija, bomo začeli z izvedbo ponovitve prvega kroga dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper. Dezinsekcija bo opravljena na celotnem javno dostopnem kanalizacijskem omrežju na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Z izvajanjem dezinsekcije zatiramo oziroma zmanjšujemo število škodljivih insektov.

Lokacijam, kjer so opažene težave z insekti, želimo vsako leto posvetiti več pozornosti, zato tudi tokrat občane pozivamo k sodelovanju. Sodelujete lahko tako, da nam sproti posredujete lokacije, kjer ste opazili insekte (ščurke). Upravnike večstanovanjskih zgradb, lastnike gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so z zakonom dolžni opravljati redno dezinsekcijo, pa pozivamo, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj bo zatiranje insektov uspešnejše, če bo sočasno opravljeno na celotnem območju.

Dezinsekcija je pogojena z vremenskimi pogoji, zato si v primeru neugodnega vremena (padavine), pridržujemo pravico spremembe termina izvedbe dezinsekcije.

Za več informacij ter vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na naš elektronski naslov kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801, oziroma na elektronski naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 068 138 831.