V nedeljo, 19. septembra, bo Slovenska Istra znova prizorišče mednarodnega triatlonskega tekmovanja I feel Slovenia Ironman 70.3. Konec tedna se obetajo zapore prometa, na parkirišču na Ukmarjevem trgu pa ne bo mogoče parkirati. V času zapor bodo lahko imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru brezplačno parkirali na ostalih prostih javnih parkiriščih v mestu in okolici.

Zaradi organizacije dogodka je od 14. septembra v veljavi popolna zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu. Na njem ne bo mogoče parkirati do ponedeljka, 20. septembra, do 10. ure zjutraj. Dan pred tekmovanjem, v soboto, 18. septembra, bo od 8. ure zjutraj zaprt tudi del parkirišča na Trgu Brolo. V nedeljo bo na večjem delu mestnega jedra in vzdolž trase veljala premična popolna zapora, izjema je Pristaniška ulica od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga, ki bo neprevozna med 8. in 19. uro.

Stanovalcem mestnega jedra, ki zaradi zapor ne bodo imeli dostopa do svojih stanovanj, svetujemo naj v soboto in nedeljo svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih. Z izjemo parkirišča za tržnico za zapornicami bo zanje parkiranje tam brezplačno. V času prireditve bodo obiskovalci lahko svoja vozila parkirali tudi v Parkirni hiši Belveder, razen med 11.15 in 15.15, ko zaradi zapore Severne obvoznice vstop in izstop iz parkirne hiše ne bo mogoč.

Vse uporabnike prosimo za strpnost in razumevanje.