V četrtek, 17. junija, in v nedeljo, 20. junija, bo Mestna občina Koper prvič gostila državno prvenstvo v cestnem kolesarjenju. V tem času bodo zaradi organizacije in izvedbe dirke veljale številne zapore cest, parkirišč in drugih javnih površin.

V četrtek, 17. junija, med 9. in 24. uro, bo veljala popolna zapora parkirišča pred olimpjskim bazenom. Med 14. in 20. uro bosta onemogočena tudi vhod in izhod iz nove parkirne hiše Belveder. Vsi abonenti PH Belveder in parkirišča ob Severni obvoznici boste lahko med 6.00 in 20.00 brezplačno parkirali na vseh ostalih plačljivih javnih parkiriščih z izjemo parkirišča za tržnico (znotraj zapornic).

V nedeljo, 20. junija, bo onemogočeno parkiranje pred olimpijskim bazenom med 6. in 24. uro. Občasno bosta ovirana tudi dostop in izstop na parkirišče pred novim obmorskim parkom v Žusterni.

Vse informacije o zaporah cest in ostalem dogajanju lahko preverite na spletni strani Ekoper. Občanke in občane vabimo, da si v Kopru ogledate najboljše slovenske profesionalne kolesarje, med drugim tudi zmagovalca dirke Tour de France, Tadeja Pogačarja.