Mestna občina Koper je konec prejšnjega tedna sprostila dostop do novih zelenih večnamenskih površin obmorskega parka med ustjem Badaševice in Žusterno. Občanke in občani ter drugi obiskovalci so tako dobili nov prostor za druženje, srečevanje in aktivno preživljanje prostega časa, ki med drugim omogoča varen dostop do morja.

Tik ob morju je zaživel nov urbani park, namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa in oddihu vseh generacij. Občina je do poletja sklenila večji del naložbe ter uredila skalomet in nanj postavila velike betonske plošče, na dveh mestih pa nasula prodec in tako poskrbela za varen dostop do morja. Uredila je tudi kolesarsko stezo, ki jo je zaradi varnosti speljala čez parkirišče, pešpot pa vzpostavila tik ob parku. Kmalu bo v neposredni bližini začel obratovati tudi gostinski lokal, urejene bodo tudi javne sanitarije.

Takoj po zaključku poletne sezone se bo občina lotila zaključne faze ureditve parka. V njem bo zasadila drevesa tamariska, alepskega bora, pinij, hrastov in koprivovcev, neposredno ob obali zgradila tribune, namestila urbano opremo, skozi zelenico pa speljala novo pešpot. Obmorski park je bil predan v upravljanje našemu podjetju, kar pomeni bo Marjetica Koper odslej skrbela za urejenost travnate površine, obmorskih kamnitih delov, nadzor nad  bližnjim parkiriščem, ter za splošno čistočo in reden odvoz komunalnih odpadkov.