Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan s sodelavci je v četrtek obiskal Marjetico Koper in po bliže spoznal delovanje in organiziranost podjetja.

Kot je uvodoma povedal direktor Marjetice Alfred Draščić, ima Marjetica Koper več kot 60-letno tradicijo in že od samega začetka so med poglavitne dejavnosti družbe sodile skrb za vzdrževanje čistoče v mestu, gradbena dejavnost in urejanje kanalizacije, pogrebna služba in drevesnica. »Z leti so se omenjenim dejavnostim dodale še druge in vesel sem, da se domala na vseh področjih danes lahko pohvalimo z dobrimi rezultati dela«, je povedal prvi mož Marjetice in dodal, da verjame, da bodo sloves zelo uspešnega podjetja ohranili tudi v prihodnje.

Ker je sodelovanje z občino eden od temeljnih pogojev za to, da bo Marjetica Koper tudi v prihodnje lahko odigrala vlogo družbeno odgovornega podjetja v službi občanov in lokalne skupnosti, so vodstvo Mestne občine Koper, na čelu z županom Alešom Bržanom povabili na obisk na sedež podjetja. Ob tem so jim po bliže predstavili organiziranost in delovanje družbe ter jih seznanili z aktualnimi tematikami dela. Ob tem so se županu in zaposlenim na Mestni občini Koper zahvalili, da jih aktivno vpletajo v operativne naloge, z njimi tvorno rešujejo probleme in vsakič znova prisluhnejo njihovim pobudam, željam in potrebam.

Avtor fotografij: Zdenko Bombek