Marjetica Koper je minuli teden zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa zaprla mestno tržnico. V sodelovanju z Mestno občino Koper in našimi ponudniki, smo vsem občankam in občanom ponudili možnost dostave svežih rib, sadja in zelenjave na dom.

V Sloveniji od ponedeljka, 16. marca, velja odlok o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki onemogoča izvajanje vseh blagovnih in storitvenih dejavnosti, z izjemo trgovin z živili, lekarn, prodajaln z medicinskimi pripomočki, bank, pošte in drugih nujnih storitev za zagotavljanje javne varnosti ter zdravja. Od takrat je zaprta tudi koprska tržnica. Mestna občina Koper in Marjetica Koper zato objavljata seznam ponudnikov, pri katerih v teh časih lahko naročite številne domače pridelke in izdelke.

Celoten seznam aktualnih ponudnikov je objavljen v priponki (PDF datoteka) z vsemi potrebnimi kontakti na dnu strani. Seznam ni dokončen in ga bomo skladno z interesom in zmožnostmi kmetij in ribarnic sproti dopolnjevali.

Ob tem vse lokalne ribarnice, kmetije in ponudnike hrane, ki še niso uvrščeni na skupni seznam, a imajo možnost in željo prebivalstvo oskrbovati z domačimi pridelki in izdelki, prosimo, da posredujejo svoje kontaktne podatke na naslov našega vodje mestne tržnice Primoža Marinka (primoz.marinko@marjeticakoper.si).